Listele, obsesia mea

Mi-am dat seama zilele trecute ca petrec mult timp facand liste despre orice: ziua in curs, cartile pe care vreau sa le citesc, cartile pe care vreau sa le cumpar, titlurile articolelor pe care vreau sa le scriu, activitatile saptamanale a fiecarui departament in parte, locurile pe care vreau sa le vizitez, ordinea in care vreau sa incarc produsele pe site etc. Ba chiar am si liste mintale pentru curatenia generala si spalat vase. Totul trebuie sa se desfasoare intr-o succesiune de pasi exacta pentru a fi productiva. Daca vine cineva si mai aduce un document in timp ce citesc teancul pregatit, renunt la toata activitatea si o reiau mai tarziu, cand imi trec nervii (am destui si nu mi-e frica sa-i eliberez). Ca sa fiu sigura ca toata lumea e cu mine in aceiasi barca, scriu si biletele si rezumate dupa sedinte, sa nu cumva sa uitam vreun punct.

Partea si mai interesanta e ca nimeni nu m-ar banui de aceste tulburari maniacale mai ales ca par chiar genul de ametita care pleaca fara cheie de acasa, pierde castile de la telefon, isi pierde copilul prin parc (nu huiduiti daca nu stiti cu ce viteza se poate misca un baietel de 5 ani sub efectul zaharului) si alte si alte. Toate cele mentionate se intampla frecvent dar, in apararea mea, de fiecare data cand se intampla ma gandesc atat de intens la ceva incat uit de prezent.

Dar AZI! Da…AZI in timp ce spalam cada dupa baia lu’ fiu’miu am avut revelatia: imi place sa organizez totul pentru ca sunt lenesa. BOOM!

Da, sunt lenesa si de aceea dupa ce termin de gatit am deja si vasele spalate si puse la locul lor (pentru ca stiu ca dupa masa nu mai ridic un bat), de aceea cand ies din masina iau si gunoaiele cu mine (pentru ca stiu ca dupa nici nu le mai vad d’apoi sa le mai si iau), de aceea in general organizez totul dinainte. Mai multa organizare, mai putina treaba de facut.

PAM-PAM! Acum ca am rezolvat un mister care nu ma ajuta la nimic in activitatea de saptamana aceasta, revin la listele mele.

Ganduri bune!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s