Incotro?

Azi, pentru a nu stiu cata oara in ultima luna m-am trezit in mijlocul anxietatii mele ca nu stiu de ce ma grabesc. Vi s-a intamplat vreodata?

Ne-am obisnuit ca toate sa fie rezolvate repede, fara prea multa osteneala, sa le taiem fericiti de pe lista ca sa…ce? Eu sunt intr-o graba totala chiar si in zilele cand n-am niciun motiv si stau si ma intreb daca e normala toata agitatia asta.

Citesc mailurile in graba (si cu dezinteres si printre randuri de obicei), raspund in graba (eventual citind si un mail sau un mesaj in whatsapp), ma joc in graba (cu gandul ca mai am o idee de postare pe care abia astept sa o scriu undeva sa nu cumva sa o uit), vorbesc in graba (de frica sa nu pierd atentia omului pe care il vad la fel de anxios si multitasking ca mine), conduc in graba (de parca 10 minute chiar fac diferenta – nu activez intr-un domeniu in care chiar sa faca diferenta), traiesc in graba (aici am doar emoticoane triste fara explicatii). Imi dau seama de toate astea si totusi continui sa le fac. Ma mint ca abia astept sa ajung la liniste, dar acasa in interactiunea cu cel mic, imi vin alte idei si il ignor pentru a nu le pierde sirul.

Ce e de facut? Eu sa zic ca mai am noroc ca macar o data pe luna sotul meu organizeaza Workshopuri ArtRetreat prin tara (Bacau, Bucuresti, Iasi, Cluj) si acolo, vreau nu vreau trebuie sa ma deconectez. Invat de la el cum sa te lasi prada inspiratiei si sa pierzi notiunea timpului. Cred ca pana la vara ma convinge sa pun mana si pe pensula.

Astazi am facut un anunt…nu stiu cum sa-l numesc fara sa para prea sumbru sau emotionant. Am hotarat sa vindem coltul nostru de liniste pentru ca nu mai apucam sa ne bucuram de el. Era locul preferat al mamei mele si locul in care totul amuteste. Tin minte ca acum 12 ani am dormit 14 ore (pe atunci lucram in Bucuresti), asa liniste si siguranta am simtit odata ce am dat de caldura facuta de lemne in semineu (o soba modernizata). De ce nu mai ajungem aici? Incotro alergam? Care e limita? Ce ascundem prin fuga noastra?

Daca aflu vreodata, va dau de stire. Intre timp…zile cu pauza sa ne permitem.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s